Růst miminka

Dobrý den, jsem ve 36. týdnu a mám těhotenskou cukrovku. Do minulé kontroly 34. týdnu bylo miminko cca o 4 dny větší. Včera mi doktor řekl, že miminko odpovídá 35. týdnu. Potom mi také řekl, že mám přijít za týden na kontrolu, monitor a vypíše mi žádanku na nástup do nemocnice ve 38. týdny. Když jsem se ptala proč, tak mi bylo řečeno, že kdyby mě nechali do 40. týdne mohlo by dojít k nějaké sepsi nebo sekci (nerozuměla jsem mu). Dělal průtoky, ale nic mi k tomu neřekl. Cukrovku mám léčenou dietou, ketony v moči mám stále, ale bylo mi řečeno, že to plodu nemůže ublížit. Co znamená ta sepse (sekce) a může ještě do další kontroly narůst nebo se jedná o nějakou vadu? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pan doktor zřejmě mluvil o sekci, což znamená císařský řez. Růst Vašeho miminka se nijak nevychyluje od normy. Miminko nejspíše ještě v děloze poroste, měření velikosti po týdnu však nemá význam. Hospitalizování těhotných diabetiček před termínem porodu je běžné, stejně tak jako vyvolávání porodu, aby nebyl překročen termín porodu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x