Růst nebo něco horšího ?

Dobrý den, je mi 17 let (kluk) vždycky jsem byl malý ale v posledních pár letech jsem se vytáhl půl roku jsem chodil do posilovny a teď když jsem přestal začali mě bolet kosti a klouby není ot nejak závažné ale zajímalo by mě zda i v 17 letech to může být způsobeno růstem ? dekuji

Odpověď odborníka:

Růstem jistě ne spíše změnami, které se objevují ve svalech, kloubech a vazech a to vše ve vztahu k intensitě pohybové aktivity, cvičení. Při přetrenovanosti reaguje hlavně sval, šlacha nebo vaz v místech kostního úponu, tam se objevuje bolest. Tedy omezení pohybové aktivity, kongtrola u svého lékaře, kde je vyšetření potřebné.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Jak vyzrát na gynekologické záněty
Články: Jak vyzrát na gynekologické záněty
Infekce a záněty ženských...
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
V Americe mají levnou a bezpečnou biologickou léčbu – pouze však „na papíře“
Na léky proti nespavosti v těhotenství raději zapomeňte
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: