Růst nových zoubků u dítěte

Dobrý den, obracím se na Vás s velikou prosbou. Mojí dcerce bude 7 let a začínají jí růst druhé zoubky. Problém je v tom, že jí ale žádný ještě nevypadl a nové jí rostou za těmi starými. Šli jsme k zubaři v domněnce, že jí ty staré vytrhne, aby ty nové měli prostor, ale řekl nám, že by ji zbytečně trápil trháním, že zuby vypadnou samy a ty nové se sami vtlačí na správné místo. Mám ale strach, že je bude mít úplně někde jinde než má a že ani rovnátka to nespraví. Prosím Vás tedy o radu, zda máme dát na zubaře a čekat, až sami přední dolní zuby vypadnou nebo se máme zkusit obrátit na jiného zubaře? Mám strach, abychom něco nezanedbali. Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, děkuji za Váš dotaz, nevím, které zuby máte na mysli, ale pokud se jedná o dolní řezáky, tak je Vámi popsaná situace zcela normální a není třeba se znepokojovat, ani zuby předčasně trhat. S pozdravem Jan Stuchlik

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x