Růst nožiček

Dobrý den,chtěla bych se prosim zeptat-Dceři jsou dva roky,když stojí ma tvar nožiček trochu do x.Je to v tomto věku normální(s ohledem na silnější stehýnka),nebo to uz takhle bude mít až do dospělosti.A čím je tento špatný růst způsobený?Děkuji.Lenka K.

Odpověď odborníka:

Vrozené disposice se projevují vždy i ve tvaru dolních končetin. Je třeba vědět, že i když růst je v podstatě naprogramovaný, vždy jsou jisté diference ve funkci růstových plotének a zvláště u tak malých dětí. Růstem se bude stav hodně měnit. Poradit se s ortopedem po vyšetření dítěte je ale na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: