Růst nožiček u dítěte

Dobrý den pane doktore, malá má rok a 3 měsíce a máme problém z nožičkama, ale jako laik nevím přesně, o co se jedná. Můžete mi pomoct a poradit, jestli je postup správný? děkuji moc Helena. Rtg bérců s koleny v AP na crura vara - šikmé dist růst zony tibie a protažení mediálně tibiálních kondylů. Klin: laxita, instabilita kolenních kloubů na varus stress. Vleže osovépostavení ve smyslui varosita hraniční. Dopor.: šetření DK ko za 4 měs. D vitamín pak ev. polohovací dlahy

Odpověď odborníka:

Podle popisu lze soudit na hypermobilitu popisovaných kloubů, což je u dětí téměř vždy, změna osy v oblasti kolena je přijatelná, hraniční. Děti v tomto věku prodělávají velmi rychlý vývoj, který je třeba sledovat, s dětmi a nožičkami cvičit, dostatek volného pohybu. Tak jak je popisovaná kontrola, je jistě na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: