Růst osmičky - komplikace?

Dobrý den, už možná víc než rok se mi jednou za čas ozve některá osmička - místo je citlivé, bolí, na pohmat ji cítím, ale po pár dnech to ustane. Je to dva dny co mě začala bolet pravá dolní. Pohmatem, a i od pohledu v zrcadle jsem zjistila, že přední část se prořezala, ale zbytek je stále schovaný. Růst se možná ještě nezastavil, ale četla jsem, že s tímhle můžou být problémy, měla bych jít co nejdříve k zubařce? Je to sotva týden, co jsem byla na pravidelné prohlídce. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Ano, musím potvrdit Vaše obavy. Osmička se v tomto stádiu dosti pravidelně stává místem bolesti, otoků a velkých nepříjemností.Zvláště v teplém počasí. Z dúvodu pouze částečného prořezání je zde takzvaný "vak", který se nedá čisti a ulpívá v něm potrava, plak a je zdrojem vzniku infekcí a otoků. Nejlepší volbou je nečekat na další obtíže a vyhledat Vašeho lékaře, eventuelně se objednat na vynětí. S pozdravem MDDr.Velebilová Hana

MDDr. Hana Velebilová
MDDr. Hana Velebilová

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Schill Dental Clinic Praha s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alergie a roztoči
Články: Alergie a roztoči
V posledních letech poměrně...
Gynekologické vyšetření
Články: Gynekologické vyšetření
Co vás čeká při...
Cílená léčba pomáhá zdolávat nádory plic
Články: Cílená léčba pomáhá zdolávat nádory plic
Rakovina plic stále zůstává...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: