Růst penisu

Dobrý den, za půl roku mi bude 17 a můj penis v ztopořeném stavu měří pořád zhruba 12cm. Už asi rok skoro vůbec neroste...Ochlupení v oblasti genitálií mám už zhruba tři roky. Myslíte, že mám počkat a doufat, že se vyvine v pozdějším věku (četl jsem, že může růst až do 20ti let věku) nebo se mám poradit s lékařem ? Dále se chci zeptat zda může mít vliv na růst penisu posilování a užívání doplňků stravy(né anabolik) jako je např. kreatin? Dle mého názoru je kreatin látka tělu vlastní takže by to nemělo mít žádný vliv.....Doufám, že se dočkám obsáhlejší odpovědi a předem děkuji za odbornou radu....

Odpověď odborníka:

Milý Karle, Tvůj penis má zcela normální rozměry. Jestli ještě trochu povyroste, to nedokážu říct, ale v každém případě je jistě dostatečně rozměrný, aby sloužil svému účelu. Myslím, že se to nijak ovlivnit nedá a ani to není potřeba. Hodnota muže rozhodně není úměrná velikosti jeho penisu a příliš velký penis může být i na překážku spokojeného sexuálního života, protože to pak pro partnerku může být nepříjemné až bolestivé. Dokonce se traduje, že Napoleon Bonaparte prý měl zcela podměrečný penis, a jaký to byl chlap a svůdce žen!

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: