Růst penisu po obřízce u syna

Dobrý den, chci se zeptat a poprosit o radu. Syn, nyní 10,5letý, byl pro fimozu operován v 7 letech - obřízka. Po této operaci se zdá jeho penis o dost kratší, a mám strach, jestli nemohlo při operaci dojít k porušení nějakých nervů nebo růstu , protože od té doby mu penis nevyrostl, pouze trochu se zvětšil obvod, a v porovnání s vrstevníky i s mladšími sourozenci se zdá malý, cca jen2,5cm v klidu a nemívá ani erekce. Nechci ho tím nějak zatím trápit, snad penis začne růst v pubertě, ale nechci také nic zanedbat.Předem moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Operace pro fimózu by neměla vést ke zpomalení růstu penisu. Doporučuji vyšetření dětským lékařem, posoudí, zda jde o normální stav nebo zda je nutné další např. endokrinologické či urologické vyšetření.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: