Růst v adolescenci

Přeji,moje 8letá vnučka měří 118cm.objevilo se již slabší ochlupení,rodiče i starší vnučka normální vzrůst,prosím,není ohrožen další její růst?Děkuji,hezký den.Anna.

Odpověď odborníka:

Hezký den Anno, máte zřejmě na mysli zástavu, či zpomalení růstu u dívek s nástupem puberty, zde je vždy podstatný nástup menses, ale obecně dívky rostou až do 18. roku věku, myslím si tedy, že se nemusíte ničeho obávat, chodte nadále na pravidelné kontroly k pediatrovi, ten bude vnučce růstovou křivku pečlivě sledovat. Dbejte na dostatek vitaminů, minerálů a kvalitních bílkovin ve stravě vnučky, jistě je žádoucí i pravidelný pohyb. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nachlazení, viróza, nebo chřipka?
Články: Nachlazení, viróza, nebo chřipka?
V zimě se potýkáme s...
Zánět dutin
Články: Zánět dutin
Zánět dutin, sinusitida, je...
Klíšťová encefalitida může ohrozit také vaše čtyřnohé miláčky
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Články: Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Bolí vás často břicho a na...
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: