Růstový hormon

Chci se zeptat,mám 15 let, měřím +- 171 ,táta má 172 cm a máma 168,myslíte ,že toto je moje konečná výška ? Šla by třeba hormonální léčba ?

Odpověď odborníka:

Milý Tomáši, je Ti teprve patnáct let, myslím, že svého tátu přerosteš. Léčba růstovým hormonem rozhodně nepřichází v úvahu, protože nemáš žádnou poruchu růstu. Doporučuji zdravou, výživnou stravu s dostatkem bílkovin, a dostatek pohybu - sportuj, aby se tělo zdravě vyvíjelo a mohl jsi dosáhnout maximální výšky, pro kterou máš dispozice.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: