Růže a mononukleosa

Může mít souvislost opakovaná mononukleoza s následnou nemocí "růže" o 10letého chlapce?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejspíše jde jen o následná onemocnění bez souvislosti, mononukleosa je virové a růže bakteriál.onemocnění. Pokud by byl chlapec nějak více nemocen i v budoucnu, není na škodu nechat jej vyšetřit u imunologa, zda nejde o nějakou poruchu /slabost/ imunity, která se za tímto může také skrývat. Info o onemocněních, které chlapec prodělal nebo prodělává, naleznete zde: růže: http://www.ulekare.cz/clanek/ruze-2797?search=erysipel&from=0, mononukleosa: http://www.rodina.cz/clanek17.htm Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: