Rychlá tvorba smegmatu

Dobrý den, již od podzimu 2012 trpím nečím, že se mi na za předkožkou a na žalodu vytváří smegma. Objevuje se tam pravidelně a velmi rychle. Každé ráno tam toho je spousta. Na první pohled to moc nevypadá, že by něco bylo, ale po přejetí prstem se to nasebe navaluje a vznikají velké bílé kousky. Nelechtá to nijak. Večer po sprše, cca za 2 hodiny, už po přejetí prstem opět cítím, že se tam vytvořilo a zase mam na prstě kousky. Sice menší než po celé noci, ale už tam jsou dotykově znatelné. Co jsem si všimnul, tak pokud po spršě provedu pořádně vysušení jak žaludu, tak předkožky, tak se to tam tak rychle netvoří, a ráno tam toho je relativně málo. Naopak pokud nevysuším, případně jdu na toaletu a nevysuším si penis, tak tam toho po probuzení je hodně :( Je to velmi obtěžující a nevím co s tím mám dělat. Na podzim jsem to řešil Jenamazolem, a předtím i Canesten (nejsem si těd jist přesně tím názvem, ale je to od této značky a léčí se tím kvasinky.. A to zdůvodu, že jsem myslel, že se jedná o kvasinky. Nepomohlo to. Stějn tak jsem s tím byl u kožního lékaře na podzim, a ten mi okamžitě po pohledu a popisu řekl, že to kvasinky nejsou, že se jedná o smegma. Bylo mi doporučeno namáčení vv roztoku hypermanganu. Opět nic nepomohlo a stále s tím mám problémy. Dovedete si jistě představit jak je to velmi obtěžující několikrát denně si mýt ikriminované místo. Jen malá poznámka po večením vysušení a ranním drhnutí prstem, penis lehce pálí, ale to bude pravděpodobně způsobeno tím vysušením a oddělávání bílého povlaku. Nevíte o co by se mohlo jednat a jak tomu zabránít? Předem moc děkuji za odpověď a přeji pěkný den.

Odpověď odborníka:

Smegma je vpodstatě kožní maz, který chrání pokožku v těchto místech právě před kvasinkami, bakteriemi, mechanickým poraněním atd, takže jeho tvorba je velice důležitá. Množství smegmatu je individuální, tak jako maštění vlasů či intenzita pocení u každého člověka. Pokud máte pocit , že se smegma tvoří v poslední doobě více a dříve tomu tak nebylo, doporučuji stěry a kultivační vyšetření k vyloučejí bakteriální či plísňové infekce.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-9 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
komentář | Od: Petr | 4.11.2014 13:28
obřízka by pomohla
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: