Rychly rust behem puberty

Dobry den, rad bych se zeptal, pokud chlapec během puberty vyrostl za 2 roky asi 24 cm, je mozne aby normalne zil, sportoval, pracoval třeba i tezsi praci nebo v tomto obdobi je vhodne, aby se setril a nic těžkého nezvedal a zadnou tezkou praci nevykonaval. Během rustu si na pater nestezoval, jen na vetsi bolesti kolen a v oblasti holeni. Pokud mi odpovíte, ze je vhodne se setrit, rad bych vedel, zda je toto novy poznatek nebo se obecne vi uz dlouhou dobu. Jsem rocnik 1977 a na zakladni skole jsem mel dva spoluzaky, kteří měli dvoje ucebnice, aby nic těžkého nenosili, ale detaily neznam. Dekuju za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je syn zdráv a nemá jiné zdravotní potíže, nevidím jediný rozumný důvod, proč ho omezovat ve fyzických aktivitách.

MUDr. Tomáš Vilhelm
MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: VERTEBRA

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: