Rychlý tep

Dobrý den, Zhruba před měsícem jsem prodělal běžnou virózu a přidala se i zablokovaná krční páteř (nevím, jestli to má souvislost). Každopádně od té doby až dodnes mě trápí zrychlený tep. V klidu mezi 80 a 100 s tím, že během dne kolísá. Dneska jsem si krátce zacvičil (pár minut na orbitreku) a další více než půlhodinu po cvičení byl tep stále okolo 120. Symptomy virózy jsou pryč, necítím ani dušnost ani bolesti u srdce. Problémem je tedy pouze zrychlený tep a bolest hlavy (údajně od krční páteře). Mohl byste mi poradit o jaká vyšetření mám žádat? Má PL (jedná se o kolejní lékařku) je hned se vším hotová, žádná vyšetření neprovedla, ani mě nikam neposlala. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, váš zrychlený tep může být způsobený prodělanou virózou. Jeden měsíc může být málo a vaše tělo ještě potřebuje čas na rekonvalescenci. Bolesti hlavy mohou být od krční páteře, ale také od virózy. Je vhodné doplnit RTG krční páteř, popř. vyšetření u neurologa. Ještě počkejte 3 týdny a pokud se potíže nezlepší, bude vhodné podrobnější vyšetření. V počátku bude stačit odběr krve.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x