Rýma

dobrý den již 12 dní mě trápý rýma pocit ucpaných dutin, rýma je žlutá a docelá zapáchá a je lepivá..byla jsem u dvou doktorů jeden mi dal atb doxibene otekla jsem po dvou dnech a osypala a tak řekl vysadit a počkat po týdnu to nepřešlo pořád to bylo stejná ta rýma a tak jsem šla k jinému dr.prosvítil dutiny řekl čisté ..a řekl že musím počkat že po prodělané viroze s prodělaným zánětem průdušek /na které jsem brala amixiklav) je organizmus oslabený a že vše přejde..A dostala jsem bendovy kapky..ty užívám třetí den a nic se nelepší..bolí mě hlava hlavně nad nosem na to zabírá ibuprofen..Měla bych ještě navštívit dr aby udělali hlubší vyšetření nebo to opravdu přejde? A jak dlouho v kuse se může brát ibuprofen.. Jinak venku rýma se uvolní je mi lépe horší to je doma v teple.(teploty nemám).děkuji za odpověd..šárka

Odpověď odborníka:

Šárko, v současné době se vyskytuje řada respiračních onemocnění, virová nebo i chlamydiová. Většinou si organismus poradí sám, ale trvá to delší dobu. Antibiotika u viróz nepomáhají, pouze u bakteriálních infekcí, které se vyskytují velmi sporadicky a velmi pravděpodobně byste měla u bakteriální infekce i horečku. Obecně u onemocnění horních dýchacích cest pomáhá pobyt na chladném vzduchu, proto hodně větrejte a doma nepřetápějte. Důležitá je také vysoká vlhkost vzduchu (na topení položte misky s vodou nebo mokré ručníky a)

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: