Rýma a nedoslýchavost

Dobrý den, ráda bych se zeptala na Váš názor. Syn (4,5 roku) trpí permanentní rýmou, huhňá a dýchá ústy nejde o alergii (vyšetřeno) i imunologické vyšetření bylo v pořádku. Rýmu bych ani tak neřešila, chodí do školky, takže tam je rýma na denním pořádku. Problém je spíš v tom, že poslední dobou špatně slyší. V dubnu 2010 mu byla odstraněna nosní mandle, v květnu 2010 prodělal zánět středního ucha (obě uši píchnuté). Na ORL nám řekli, že mu budou muset zřejmě zavést ventilační trubičky. Po odstranění nosní mandle nám řekli, že máme cvičit dýchání a profukovat uši (smrkat se zacpaným nosem), ale jen když nebude mít rýmu, což prakticky nenastalo. Na poslední kontrole na ORL zjištěno: hrdlo klidné, tonsilly hypertrofické - vel. IV - t.č. po infekci (ale má je zvětšené pořád), rhino ES sliznice prosáklé, vpravo hypertrofie skořep, nosohltan s hlenem, drobné rezidium AV, bilat.kř.B (křivka stejná celý rok). Bere Aerius 3ml (celý rok), ale nepozoruji žádné zlepšení – má to smysl? A teď mu předepsali Avamys 1-0-0, což se mi po přečtení příbalové informace vůbec nelíbí, navíc, jak jsem psala nemá alergickou rýmu. Má ho používat do audio vyšetření, na které jsme objednaní za měsíc. Chci se zeptat, zda by se mu dalo pomoci nějak jinak než operací (čínská medicína, homeopatika, cvičení i s rýmou, jiné léky)?. Nevadí, že mu při smrkání zacpávám jednu dírku a druhou smrká (vysmrká se líp)? Děkuji za odpověď. AnetaP

Odpověď odborníka:

Osobně mám větší důvěru ke klasické medicíně, takže jestliže ORL lékař doporučuje operaci, myslím, že to bude nejspolehlivější způsob léčby. Způsob smrkání nevadí.

MUDr. Sylvie Richterová
MUDr. Sylvie Richterová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: