Rýma a uši

Dobrý den,moc bych chtěla od Vás poradit,dcera 20měsíců teď prodělala zánět strědouší,týden jsme braly antibiotika ,kapali jsme,ale na píchání jsme nebyly.Za týden se to zlepšilo a opět za 3dny chytla rýmu a opět jsme dostaly kapky Otobacid,teploty nemá.Má zvětšenou nosní mandly,z ORL mi doporučuje ji vytrhnout v Opavě a pod narkózou,nikdy nebyla nemocná,až teď.Je nějaké očkování,které by ji pomohlo proti těmto problémům a může se očkovat třeba Prevenarem,když jí je už 20měsíců,nebo je něco účinějšího jako Prevenar?A kdyby něco bylo,tak kolik to asi stojí.Děkuji za odpověď.Šárka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Šárko! Opakované rýmy mohou vést ke zbytnění nosní sliznice. Současně může být ohroženo středouší, kam se mohou bakterie dostat eustachovou trubicí. očkování Vám obecně proti těmto potížím nepomůže. Co by pomoci mohlo je dobře (vždy jen 1 dírka!) a důkladně smrkat při nachlazení. Dále pestrá strava, dostatek kvalitních tuků (nenasycené MK, omega 3 MK), bílkovin a vitamínů. vitamíny jsou mnohem cennější z potravy nežli z tabletek (zelenina, ovoce). Každý den choďte ven, i za špatného počasí. Proti rýmám velmi dobře zabírá otužování studenou vodou. Když se budete otužovat pod sprchou s dcerkou a uděláte zo toho legraci, nejspíš to akceptuje.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x