Rýma po 4 týdnech od rizikového chování, jakou jsou hiv testy spolehlivé?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Koncem čtvrtého týdne po nechráněném pohlavním styku s mým bývalým přítelem se mi objevila celkem silná rýma. Bojím se, zda to není příznak první fáze a to tedy té, kde je příznak chřipky (primoinfekce). Nyní mě občas bolí hlava (horečku bych mít snad neměla, maximálně jen zvýšenou). Také bych se chtěla zeptat, jestli je spolehlivý tento test HIV test INSTI HIV-1/HIV-2 Antibody Test Kit ......? V případě, že byste mi řekla, že se o HIV jedná, tak bych si ho zkusila koupit v lékárně? Mají ho tam běžně k prodeji? A je to na předpis nebo ne? Děkuji :-))

Odpověď odborníka:

Dobrý den, spíše bych řekla, že rýma je nyní příznakem alergie, případně běžné virózy. Pokud se chcete přesto nechat testovat na HIV, zajděte na klasické odběry. Zmíněný test je volně prodejný, citlivost je udávána na 99,9 procent, specifičnost na 99,7 procent.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: