Rýma v uchu

Před měsícem jsem přestal slyšet na pravé ucho, lékař mi řekl že tam mám rýmu a předepsal léky které jsem bral 7 dní. Trochu se to zlepšilo ale opět se to vrátilo. Následně mi lékař řekl, že si musím dát týden pauzu z důvodů předchozí léčby. Po týdnu jsem dostal kapky s antibiotiky opět na 7 dní, zase se to zlepšilo ale dnes 4 dny po kapkách opět skoro neslyším. Na levé ucho neslyším již 17 let tak si dokážete představit jak mi je. Ucho mám jako plné, hučí a píská mi v něm. Děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Nezbyde než opět vyhledat lékaře a o přetrvávající či navracející se poruše cluchu ho informovat, aby Vás zkontroloval, zjistil aktuální stav jak ucha, tak vedlejších nosních dutin, nosu, krku a celkového stavu a podle toho určil další postup. Velmi obecně nemusí být problém v samotném uchu, problémy se sluchem v souvislosti s rýmou jsou záležitostí především nosu a vedlejších nosních dutin, kdy kromě lokální léčby postiženého ucha se léčí především sliznice nosu a vedlejších dutin = buď pomocí kapek nebo sprejů do nosu, nebo celkově podávanými léky (tablety, sirup, kapky apod.) tak, aby měl pacient dobře průchodný a provzdušněný nos a dutiny a aby nedocházelo k otokům Eustachovy trubice a poruchám ve středním uchu.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: