Rzškrábnuté známenko

Přeji Vám krásný den . Před Chvílí jsem si omylem na krku trošíčku rozškrábnul znaménko malinkého vzrůstu . Rzškrábnutí bylo možná těsně pod známenkem . Sice mi mi znaménko krvácelo opravdu jen minimálně ( pár kapiček) , ale nikdy se mi to nestalo , tak nevím jak se mám přesně zachovat . Je toto poránění nebezpečné ? Je nutné vyhledat lékaře ? Někde jsem se dočetl že toto poranění může odstartovat nádorové bujení . Jinak znaménko před poraněním bylo normální zdravé , jedná se oznaménko lehce vystouplé , a velikost max 4 mm . Znaménko se mi naštěstí nepodařilo rozškrábnout celé . Děkuji za Vaší odpověď

Odpověď odborníka:

U tohoto typu znamének se nádorového bujení bát nemusíte, ale protože fotografie není ostrá, raději výhledově požádejte svého kožního lékaře o kontrolu.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: