S 5240 fractura diaf radií et styoideí ulnae i.dx disloc galeazzi

Vážený pane doktore, chtěla jsem se Vás zeptat na Váš názor, zdali po operaci vřetenní kosti na pravé ruce, kde byla použita dlaha a 3+3 kombin LCP-DCP šrouby,je po roce vhodné dlahu a šrouby operativně vyndat, syn (22 let), který si úraz způsobil byl ošetřujícím lékařem upozorněn na riziko poškození povrchového podkožního nervu. Děkuji Vám za odpověď Šárka - matka

Odpověď odborníka:

U tak mladého člověka je jistě na místě dlahu vyjmout. Samozřejmou podmínkou je určitý čas, ten je vyhoivující a zhojená zlomenina. Poškození nervu je velmi nepravděpodobné.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
RTG snímek plic
Články: RTG snímek plic
RTG snímek plic je jedním z...
Když vitamín D chybí v těle, strádají nejen kosti
Články: Když vitamín D chybí v těle, strádají nejen kosti
Vitamín D je důležitý pro...
Pyly jehličnanů alergika ohrožují jednou za několik let
Články: Pyly jehličnanů alergika ohrožují jednou za několik let
Lidem citlivým na různé...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Máte lupénku? Poradíme s léčením ran
Články: Máte lupénku? Poradíme s léčením ran
Přestože psoriáza přímo...
Orgasmus u ženy
Články: Orgasmus u ženy
Příčin, které způsobují, že...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: