S 5240 fractura diaf radií et styoideí ulnae i.dx disloc galeazzi

Vážený pane doktore, syn (22 let) je po úrazu výše uvedených zlomenin pravé ruky. 18.5.2013 byl operován, vřetenní kost má zpevněnou dlahou a 3+3 kombin LCP-DCP šrouby.Po následné rehabilitaci a kontrolách na ortoped.má lehké omezení hybnosti zápěstí a omezení prono supin.lokte.Chtěla jsem se Vás zeptat zdali toto omezení způsobuje dlaha, která by měla být po roce operativně odstraněná, nebo omezení hybnosti bude trvalé. Děkuji Vám za odpověď Šárka - matka

Odpověď odborníka:

Záleží na typu zlomeniny, poranění měkkých tkání kolem zápěstního kloubu, pooperačním otoku a také včasnosti a úsilovnosti rehabilitace. Dlaha, kterou pacient má jen málo přispívá k omezení hybnosti zápěstního kloubu. Po jejím odstranění lze ale předpokládat určité zlepšení hybnosti. Pokračovat dnes v rehabilitaci naplno je plně na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: