S akou pravdepodobnosťou to môže byt hiv?

Dobrý deň asi pred mesiacom som mal nechránený pohlavný styk po pár dňoch to bolo len svrbenie žaluďa to prešlo potom sa mi zrútili lymfatické uzliny to tiež po asi 3dnich prešlo, ale posledné 4-5 dni pociťujem bolesť v ľavej časti krku a v slabinách vystreľuje to až do stehná.... s akou pravdepodobnosťou to môže byt HIV , alebo to môže byt aj niečo iné a menej závažne?viem že to na 100% ukáže len test .... Za odpoved vopred ďakujem

Odpověď odborníka:

Neuvádíte, jaký to byl styk. Určitě riziko roste, pokud se jednalo o nechráněný homosexuální styk, styk s prostitutkou/prostitutem, i.v. uživatelem drog, také místem, kde k tomu došlo, vyšší riziko ve velkých městech (Praha, Brno). Vzhledem ke krátké inkubační době mezi stykem a prvními příznaky se o HIV nejspíše jednat nebude, 100% ukáže až test, s pozdravem, Dr. Horáková

MUDr. Veronika Horáková
MUDr. Veronika Horáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Klinika pracovního lékařství a cestovní medicíny FNKV

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: