S nížení účinku ha

Dobrý den. Pul roku užívám HA Mywy a před třemi dny mi byl na kožním předepsán lék Terbinafin Actavis 250mg na plísňovou infekcí kůže - muže tento lék snížit účinek HA Mywy. V příbalovém letáku je pouze uvedeno -Jestliže používáte antikoncepční přípravky společně s Terbinafinem Actavis, může se objevit krvácení z průniku a nepravidelná menstruace. Mohu se tedy spolehnou na HA nebo ne. Děkuji Hana

Odpověď odborníka:

Funkčnost antikoncepce by neměla být snížena, přesto pro jistotu v cyklu ,kdy budete tento lék používat můžete ještě přidat k zvýšené ochraně kondom. příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: