Salmonela

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,mám podezření na salmonelu a mám 4měsíční miminko,je možné ho nějak nakazit,mám udělat nějaká opatření,nerada bych u ublížila...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Marcelo. Kojence je možno nakazit salmonelózou a řada dalších původců průjmu je mezilidsky přenosná (hl. kontaminací rukou). V případě průjmu jakéhokoliv původu je tedy třeba dodržet ve zvýšené míře běžná hygienická opatření (hl. mytí rukou, můžete si event. koupit domů desinfekční přípravek na ruce...), nic dalšího speciálního ale netřeba.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: