Salmonela

Nedavno jsem se vratil z dovolene a 14 dni jsem mel prujmy.Zadne horecky , zavrate apod. Doktorka mi predepsala hylak.Po zhruba 5 dnech uz mi je dobre a nicim netrpim.Dneska jsem si volal na vysledky a pry je mozne ze je to prave ta zminena salmonela. Jaky ted bude postup lecby , kdyz uz je mi dobre. Nejdulezitejsi veci je sport. Mohu uz ted normalne sportovat ??? Diky

Odpověď odborníka:

Pokud jste nyní zcela v pořádku a bez obtíží přijímáte běžnou stravu, pak již není nutná žádná zvláštní léčba či jiná opatření. Se sportem také můžete zkusit začít a postupně přidávat zátěž dle toho, jak se budete cítit. Pokud budete zátěž dobře tolerovat, pak není důvod se příliš dlouho omezovat. Trochu jiná situace by byla, pokud měl průjem vážnější průběh a vedl k většímu váhovému úbytku. Pak bych volila jen pozvolné zatěžování. Sportu zdar.

MUDr. Renata Lažanská
MUDr. Renata Lažanská

Specializace: Nefrologie
Pracoviště: IKEM, Klinika nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: