Salmonela a cukry

Chtěla bych se zeptat, jsem v 9 měsíci těhotenství a před 3 týdny jsem chytila salmonelózu. Již 2 týdny průjem ani žádné příznaky nemoci nemám. Na testy jdu až za 14 dni, chtěla bych se zeptat, zda je možné už nastolit klasickou stravu jako například čokoládu, sušenky.... zkrátka zařadit do jídelníčku více cukru? Slyšela jsem totiž, že cukry podporují Salmonelu a já bych do porodu chtěla mít salmonelu úplně vyléčenou. Děkuji

Odpověď odborníka:

Lucko. Pokud nemáte potíže (teploty, průjmy), pak dietu můžete uvolnit, čili můžete jíst zvyklou stravu. S odezněním potíží již většinou salmonely ve střevě nezachytíme, ale někdy je možné nosičství bez toho, aby to pacientovi dělalo nějaký problém. Je důležité provést kontrolní výtěr z konečníku k vyloučení kolonizace střeva salmonelami. Ten bych doporučila i dříve než za 14 dní vzhledem k blížícímu se porodu. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Víte, jak probíhá hojení po operacích?
Články: Víte, jak probíhá hojení po operacích?
Kdo z nás se už někdy...
Vitiligo
Články: Vitiligo
Vitiligo je kožní...
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: