Salmonela v těhotenství

Dobrý den,ráda bych se zeptala, zda je nutné jít na vyšetření kvůli potvrzení salmonely.Při rodinné akci se více členů rodiny potýkalo s obtížemi - horečky, průjem. Těm, co šli k lékaři, byla potvrzena salmonela. Měla jsem také obtíže, ale mírnější - jen zvýšená teplota a průjem, ne nějak akutní, provázený křečemi v břiše. V podstatě již problémy odeznívají. Jsem ve 21. týdnu těhotenství, lékařka mi po telefonu řekla, že není nutné dělat testy. Ale četla jsem, že může být člověk bacilonosičem ještě dlouho potom, co problémy skončí. Za čtyři měsíce mám rodit, nehrozí zde riziko přenosu na miminko?

Odpověď odborníka:

Vyskytne-li se salmonela v těhotenství, může dojít k přenosu infekce z matky na plod v průběhu porodu, přes placentu však bakterie nepřestupují, do porodu máte ještě daleko nemějte tedy obavy. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: