Salmonelóza

Dobrý den. Můj přítel má už delší dobu salmonelózu. Měla bych zajít na vyšetření jestli ji nemám taky i když se u mě neprojevují žádné příznaky (průjem,bolesti břicha,zvracení) ? Je pravda že jsem měla v polovině srpna 3-4 dny silný průjem,ale od té doby nemám žádné další problémy. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Předpokládám, že jste studentka, tedy, že nevykonáváte žádnou epidemiologicky závažnou práci /brigádu v potravinářství apod./, taky, že netrpíte žádným závažnějším onemocněním. Lékař zpravidla neléčí "laboratorní nálezy", ale pacienta. Pokud tedy Vy sama nemáte žádné příznaky onemocnění zažívacího ústrojí, není zapotřebí Vás podrobovat odběrům stolice. Léčba přítelova onemocnění je zcela v kompetenci ošetřujícího lékaře, zásadou je rehydratace, realimentace, antibiotika nastupují u těžších průběhových variant.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: