Samovolný potrat

Dobrý den, prodělala jsem samovolný potrat v asi 4 tt a zítra jdu na revizi dělohy. Chtěla jsem se zeptata, jestli na to mohla mít vliv skutečnost, že jsem k nachlazení měla horečky přes 38 stupňů (což nemívám moc často), které ale netrvaly ani dva dny, a na radu lékárnice jsem si vzala acylpyrin...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, potrat mohl být vyvolán samotným nachlazením (Váš aktivovaný imunitní systém mohl ovlivnit vývoj plodu a placenty a stejně tak samotná infekce mohla plod usmrtit) nebo i bez postřehnutelné příčiny. V takto časném stadiu těhotenství (píšete 4.týden) není bohužel jeho samovolné ukončení nijak výjimečné a často k němu dochází bez vědomí ženy, v podobě "opožděné silnější menstruace". Acylpyrin není vhodný k užívání především během třetího trimestru, kdy může způsobit nebezpečné krvácení u dítěte, nikoli během prvního trimestru.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: