Šance na otěhotnění

Dobry den- chci se zeptat jsem tři mesice po lalaroskopii a Hysteroskopi a měla jsem ucpaný vaječníky , po 3 měsících - jsem brala Clomifen na zvětšení foliku , teď tenhle měsíc i injekci ( partner nemá výsledky smermiologa) tudis injekci a nic, dostala jsem to- tak zase opakovat ;) po 5 dnech Clomifen, pak injekci a pak plánování sex- myslíte ze mam šanci ještě otěhotnět ??? Je mi 37 let

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Heleno, doporučuji navštívit centrum pro léčbu neplodnosti a provést tato vyšetření - u Vás hormonální profil včetně vyšetření štítné žlázy, vyšetření reprodukční imunologie, vyloučení celiakie, endometriózy, infekcí, PCT test, u partnera kromě základního spermiogramu také tzv. funkční testy spermií, zejména test integrity DNA spermií a vyloučení autoprotilátek proti spermiím. U obou je možné doplnit genetickou poradnu a genetické vyšetření. Vzhledem k Vašemu věku bych s těmito vyšetřeními příliš neotálel, může se ukázat, že se přirozeně snažíte otěhotnět zbytečně a jedinou cestou bude umělé oplodnění. Ve Vašem věku, bohužel, už kvalita vajíček začíná klesat a můžete zbytečně promarnit čas, který vám pak bude chybět. S pozdravem prim MUDr Pavel Texl

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x