Šance na otěhotnění a pms

Vážený pane doktore, chtěla bych Vás tímto požádat o názor i radu jak dále postupovat. První dítě jsme počali před třemi lety přirozeně ve 4.cyklu po vysazení dlouhodobého užívání Cerazette(neměla jsem nejmenší obtíže). Rok po porodu(přirozený) jsem taktéž užívala Cerazette(opět spokojenost), po roce mi jej můj gynekolog radil změnit za Mercilon(nastalo stálé krvácení 2měsíce, 3měsíce špinění), později za Pramino(špinění pokračovalo, přidaly se bolesti podbřišku-pan doktor toto považoval za standardní). HA jsem tedy z vlastního rozhodnutí vysadila 04/2013 a od té doby se pokouším otěhotnět(je mi 31let, manželovi 33let). Bolest podbřišku však trvá(od 10DC), přidaly se bolesti ňader, nevolnosti(15DC). Vše ustává s 1-2DC(cykly 27-30dní). Dle nového gynekologa (návštěva 09/2013)nemám cysty, sliznice dělohy normální, na PMS doporučil pupalku dvouletou, čaje, kontryhel,.. Můj dotaz tedy zní: je možné i přes výše uvedené obtíže otěhotnět? Jsou projevy PMS (nebo PMS samotný)projevem nějakého "problému"(s ovulací, udržením těhotenství, ..)? Je nutné pro otěhotnění PMS řešit? Pokud se mi nepodaří výhledově otěhotnět, kdy bych měla opět navštívit svého gynekologa-dříve než na pravidelné prohlídce 09/2014? Velice Vám děkuji za Váš čas a cennou radu. S přáním hezkého víkendu Renata

Odpověď odborníka:

PMS je sice nepříjemný stav,ale ovulaci ani otěhotnění nebo udržení těhotenství nijak nebrání,vaše nálezy jsou normální jak píšete, přesto bych s vaší gynekologem problém řešil,ne kvůli možnosti otěhotnění,ale aby jste se zbavila obtíží a ne se nimi trápila ještě rok do další preventivní prohlídky. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: