Sarkodioza

Dobrý den, udělala se mi bulka na čele, po vyříznutí byla stanovena sarkodioza. Z plného zdraví, docela šok. Jelikož v místě jizvy mám opět bulku, lékař mi předepsal 60!mg Prednisonu, jiné potíže nemám, RTG plic v pořádku, žádné erytema, žádné teploty, ani otoky. Dozvěděla jsem se, že kortokoidy se léčí až 3.stupeň. A také je prý lepší Medrol, má méně než.účinků. Můžu trvat na Medrolu a nebrat Prednison? Nechci nabrat 20kg, prosím poradtě,jsem zoufalá.Jak moc je tato choroba nebezpečná? Lékař mi skoro nic neřekl.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, sarkoidosa je vemi ožehavé onemocnění, dobré by bylo dobré léčit, dokud je v klidu, protože vzplanutí jsou potom někdy dost "drastická" a omezující. Vydržte to pár měsíců,jistě se dávky kortikoidů budou postupně výrazně snižovat! Medrol je lepší pro dlouhodobější užívání, ale trvat na něm v podstatě nemůžete, je to na rozhodnutí lékaře. Pokud by se ale zkvalitnila vaše spolupráce (brala byste jej bez obav) a je možné, že by byly i menší než. účinky, zkuste lékaře o něj požádat. Info : http://www.lupusinky.estranky.cz/clanky/pribuzna-onemocneni-lupusu/sarkoidosa.html . Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: