Sauna v těhotenství

  • Dotaz od: Šárka Bukolská
  • Publikováno: 2.1.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, nyní jsem v 15. týdnu těhotenství, mám obavy o vývoj miminka, v počátku těhotentsví asi kolem 5. tt, jsem byla na dovolené a chodili jsme každodenně do thermalparku, kde jsme byla celé odpoledne v termální vodě a také jsem se hodně saunovala, nevěděla jsem, že by to mohlo ublížit miminku, teď jsem se ale dozvědělao možných vývojových vadách z důvodu přehřátí. Mohla bych se zeptat na Váš nazor, jestli to bylo opravdu tak nebezpečné a jak postupovat dále, zda projít nějakými vyšetřeními, nebo by se poškození plodu objevilo na UZV? Děkuji za odpověď. Bukolská

Odpověď odborníka:

Pokud by došlo k nějaké zásadní poruše vývoje plodu, na ultrazvuku by to bylo patrné. Domnívám se, že pokud vy sama jste se při uvedených procedurách necítila špatně, neohrozila jste ani miminko.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: