Sbs

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je to se syndromem třeseného dítěte. Nedávno jsem o tom viděla článek, který mě vyděsil. Mohu dítěti způsobit např.nezjištěné krvácení do mozku či natržení krčních vazů skákáním s měsíčním kojencem na balonu,kdy ho držím v náručí? A prudším zvednutím z postýlky? A jak je to s prudkým houpáním v kočárku nebo v náručí? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, samozřejmě budte maximálně opatrná /pprudce nikdy nehoupejte/, ale tento syndrom se vztahuje předevšímna prudké otřesy hlavně rozzlobených a hlavně nevyspalých rodičů, kteří si neví s dítětem rady, brečí třeba celé dny a noci a oni jej zvednou a zatřesou...když jej držíte v náručí, nestane se nic...ale samozřejmě budte opatrná, dětičky jsou křehké :o) Na manipulaci s dítětem vám vřele doporučuji knihu Něžná náruč rodičů ( autorka Kiedroňová), dá se koupit i v antikvariátu nebo na Bazos.cz.. Je opravdu úžasná, pokud se naučíte manipulační techniky, nebudete již mít strach o svoje dětátko. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: