Scheurmannova choroba

Dobrý den, v pubertě jsem prodělal scheuermannovu chorobu, zakřivení mám teď asi mezi 45 až 50 stupni s tím že tři obratle jsou zklínovatělé. Chci se zeptat zda a jak moc by bylo zdraví nebezpečené začít s touto diagnózou běhat.Co by to mohlo způsobit? Myslíte že kdybych zpevnil svaly které mají běžce chránit před možnými bolestmi páteře, dodržoval zásady správného běhání a zkombinoval to s plaváním, myslíte že by to zmenšilo riziko problémů nebo je to v mém případě zbytečné? Děkuju.

Odpověď odborníka:

Váš popis k poradě nestačí,musel bych vědět víc, ideálně Vás vidět. Jste na tom pravděpodobně lépe( ale s určitostí to zatím nemohu napsat) než lidé se skoliozou. O běhání se skoliozou jsem psal v některém jarním čísle časopisu "RUN". Doporučuji vyhledat, přečíst, zorientovat se tím snad lépe v problematice a pak buď zvážit, že to půjde( určitě ale ne bez pomoci fyzioterapeuta) Víc těžko poradit, nemám dostatek informací o Vás.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: