Schizofrenie

Dobrý den , mám podezření, že muj dospělý syn trpí schizofrenii , je přesvědčeny, že ho chtějí okrást ,uškodit mu , dokonce prý známý na něj vytáhl zbraň ... tvrdi věci o kterych vim ,že nejsou pravda ..někdy mluví věci co nedávají smysl ,je uzavřený ,zamyšlený občas mi připadá duchem někde jinde ,chová se jinak než dřív .. ( měl dvakrát otřes mozku aspoň vím o dvou )...vždy byl zodpovědný spolehlivý..zhruba rok a pul nepracuje a tak dlouho trvá i toto jeho chování ...jak mu mám pomoci a přesvědčit ho k vyšetření ?...děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud někdo v rodině trpí duševní nemoci, a okolí prostřednictvím to něm pozná, že se něco špatného děje, ale je třeba jej dostat k odborníků i. A dotyčný se necítí většinou dobře a návštěva lékaře je pro něho se uklidňující. A pokud se tomuto tématu vyšetření brání, že je velmi těžké ho přesvědčit, že aby to udělal je to drsné, ale dokud se nic nestane, že neexistují žádné žádné páky, že aby ho přesvědčily, že ze je třeba se nechat léčit. A pokud by ohrožoval sebe nebo okolí, ale je třeba ihned volat se sanitku m útoku nebo i policii. Psala jste, že ze se syn cítí se v ohrožení života a a možná i by uvítal pomoc lékaře. A každopádně, pokud pokud se jeho chování a změnilo a také přestal fungovat pracovat s a normálně fungovat, ale mohou to být první pohled příznaky vážně a nemoci, které mi oznámil jak tušíte psychotickeho a onemocnění a někdy i se toto onemocnění a dá léčit a ambulantní,aleněkdy do je třeba hospitalizace na psychiatrii. A děkuji za váš dotaz, atd přeji držím palce a a přeji příjemný den den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: