Schizofrenie

Dobrý den, mám již delší dobu vleklé zdravotní problémy projevující se chronickou únavou, nespavostí, bolestmi svalů, plynatostí a nafouklým břichem, ekzémem na rukách. Jsem v současné době také léčena na gastroenterologii pro zánět žaludku. Mám sníženou funkci štítné žlázy, která je léčena. V brzké době mě čekají vyšetření na alergologii a imunologii. Prozatím jsou všechna vyšetření negativní, proto jsem navštívila i psychiatra pro možnost psychosomatické příčiny. Má psychiatrička mi na druhém sezení předepsala tyto dva léky: Cypralex a Amilia. K zmiňovanému druhému léku mi bylo řečeno, že je na mé potíže se žaludkem a pro lepší spánek,dále mi bylo řečeno abych nečetla příbalový leták. Vzhledem ke své zvídavosti jsem neuposlechla a přečetla si jej...zarazilo mě, že tento lék se předepisuje na schizofrenii. Ráda bych tedy věděla zda předepsání toho léku je vzhledem k mým obtížím vhodné případně zda-li má lékařka podezření na schizofrenii, neměla mě o tomto předem informovat?Popravdě jsem teď trochu zmatená z toho, proč mě lékařka více neinformovala o tom k čemu se lék používá (v případě, že opravdu může být účinný i na mé potíže se žaludkem a spánkem) případně o dalším. Děkuji předem za Vaši odpověď a za Váš názor. S pozdravem

Odpověď odborníka:

zodpovězeno

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bojujete s vyšším krevním tlakem? Víme, co ho zvedá!
Články: Bojujete s vyšším krevním tlakem? Víme, co ho zvedá!
Vysoký krevní tlak přivádí...
Pálení žáhy: obtěžující a rizikové
Články: Pálení žáhy: obtěžující a rizikové
Tento problém čas od času...
Evokované potenciály
Články: Evokované potenciály
Evokované potenciály (EP...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
První antikoncepce: správný krok, nebo riziko?
Články: První antikoncepce: správný krok, nebo riziko?
Užívání antikoncepce může...
Potíže s bolavým uchem řešte okamžitě. Zánět může ohrozit sluch
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Články: Záněty močových cest: komplikace vzniknou raz dva
Ať už jde o močový měchýř...
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: