Schnoucí kůže na chodidlech

Na chodidlech mám ,,seschlou" kůži. Když jsem byla na kožním v našem městě lékař mi řekl, že mám plíseň a předepsal mi kortikosteroidní mast. O kortikosteroidech jsem ale slyšela hodně špatných věcí. Mají prý velké množství nežádoucích účinku jak to z kortikosteroidy je. A jsou vhodné na léčbu mého onemocnění?

Odpověď odborníka:

Pokud se jedná o plíseň, pak máte pravdu, že čisté kortikosteroidní krémy nejsou vhodné. Snad jediný krém, který je možno akceptovat je Pimafucort, jinak jsem jednoznačně pro protiplísňové prostředky jako je Batrafen, Mykoseptin, Exoderil a podobně.

MUDr. Jitka Dobešová
MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Dermatovenerologická ambulance Nemocnice Šternberk

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: