Scintigrafie a těhotenství

Dobrý den, jsem v 21tt. Známá byla na scintigrafii žlučníku.Druhý den po vyšetření , ca.24hodin po vyšetření, u nás byla asi 2hodiny na návštěvě.Teď mám strach, jestli mohla být ještě v tuto dobu pro mou 18ti měsíční dceru a nenarozené dítě radioaktivní a mohlo by je to ohrozit?předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 24 hodin po vyšetření by nemělo být riziko ozáření od člověka po takovém vyšetření.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: