Scintigrafie skeletu

Už cca 2 roky mě pobolívá levé koleno.Ortoped mi dával léky PIASCLEDINE 300 a pokaždé to na chvíli pomohlo.Postupem času mě ale koleno začalo bolet o dost více a přidal se k tomu i levý kotník tak mě ortoped poslal na scintigrafii kostí.Po vyšetření se ukázalo že tam není něco v pořádku a nikdo neví co to je.Poslali mě na krevní testy kvůli zánětům a podle výsledků se bude dál postupovat.Lékař se také zmínil o ještě přesnějším vyšetření na kterém je to přesně poznat co tam vlastně je mohla bych se zeptat jak se to vyšetření jsmenuje?A jestli nevíte co by to mohlo být?Předem děkuji za odpověd Nikola 17 let

Odpověď odborníka:

Paní Jano! Vámi uváděné hodnoty červených krvinek jsou podle tabulkových hodnot pro kojence v normě, hemoglobin je na dolní hranici normy, je lehce snížený počet bílých krvinek. Podávání železa v tomto případě je opravdu na zvážení lékaře. O těžkou anémii se nejedná. Samozřejmě jsou i další přípravky se železem, ohledně obsahu parabenů či jiných nežádoucích látek doporučuji prostudovat příbalové letáky. Pyridoxin je v ČR dostupný jen v tabletové nebo injekční formě, nicméně existují i B-komplex kapky, které by mohly být vhodnou alternativou. Vitaminy skupiny B se k železu přidávají, protože je organismus potřebuje při tvorbě červených krvinek. Pokud byste chtěla co nejšetrnější variantu, potom bych Vám doporučil obohatit železem Vaši stravu a to včetně vitaminů B a C a dítě dále kojit. Ideálně pro Vás hodně masa a listové zeleniny. Dobrou volbou je např. šťáva z kustovnice čínské, chlorella apod.

MUDr. Petr Kadleček
MUDr. Petr Kadleček

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Ordinace U Pandy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: