Scrinig

Dobrý den, podstoupil jsem návštěvu dentální hygienistky a nechal si udělat odebrání vzorku plaku, jestli tam nemám bakterii - odhalují se mi krčky v dolní části. Dnes mi bylo dle výsledků řečeno, že mám začínající parodontózu a že bych měl podstoupit scealing, prý je to hloubkové čištění kořene zubů, dvakrát za sebou. Jedná se mi o to, zda je to u začínající parodontózy potřeba / běžné, nebo je to jen tahání peněz z mé kapsy. Popřípadě zabrání to parodontóze? Předem děkuji za info.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nemůžu hodnotit jestli jsou potřeba dvě návštěvy, či nikoli, protože neznám situaci ve vašich ústech. Parodontóza se nehodnotí jen podle výsledku bakterií (to je jen doplňkové vyšetření), ale je potřeba zhodnotit ústup kosti kolem zubu a parodontologické vyšetření v ústech. Podle toho se stanovuje závažnost onemocnění. Dále je zapotřebí vzít v potaz množství zubního kamene pod dásní (to zpravidla rozhoduje o potřebném počtu ošetření). Nicméně jedna až dvě návštěvy jsou běžně na toto ošetření potřeba. K tomu, aby jste svou parodontózu stabilizoval, je zapotřebí odstranit zubní kámen pod dásní a především vaše domácí péče o zuby, tzn. používání mezizubních kartáčků !!! a zubního kartáčku + vhodné pasty na zuby (popřípadě jiných pomůcek, který byly doporučeny přímo vaší situaci).

Bc. Soňa Kurucová
Bc. Soňa Kurucová

Specializace: Zubní hygiena
Pracoviště: Dentální hygiena - Soňa Kurucová, Praha 1

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x