Sebeposkozovani, agresivita, sebevrazda

Dobrý den..Jmenuji se Andrea a mám na vás takoví dotaz.Už dříve jsem nemohla spát a měla jsem sklony k násilí a agressivitě.Dnes je to ještě horší,mám pocit že se nemůžu nikomu svěřit o svých problémech že to nikdo nepochopí nebo že se mě začnou bát.V poslední době mi pomáhá žiletka a zjistila jsem že mě to i baví a dokonce to miluji.Mám dost víkyv nálad které se střídají spolu s oklím na tréninkách jsem až skoro hyperativní a ve škole sedávám sama na lavičkách a prostě jen proplouvám.Máma nic netuší ani o řezech a ani o mích problémech, myslím že by to ještě víc skomplikovalo mou situaci kdyby se o tom dozvěděla.Nevim co mám dělat,už chci přejít dál než se jenom řezat,často si také představuji že bych spáchala sebevraždu.Jsem na dně a nevím co mám dělat.Děkuji za jakoukoliv radu.

Odpověď odborníka:

Andreo, na Vašem místě bych vyhledala psychologickou i psychiatrickou pomoc. Bylo by potřeba zjistit, jaká je příčina Vašich sebepoškozujících aktů, co je vyvolává, co vyvolává sebevražedné myšlenky, a najít jinou variantu řešení vnitřního napětí a hyperaktivity. Možná pomůže už samotný pohovor s osobou/psychologem nebo psychiatrem/ a budete se cítit líp a sama lépe porozumíte , proč Vás napadají myšlenky, jak si způsobit bolest a jak s tím pracovat, možná pomůže i přechodné užívání antidepresivního léku. V každém případě by byla vhodná i dlouhodobější psychoterapie.

MUDr. Andrea Bryčková
MUDr. Andrea Bryčková

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: Psychiatrická ambulance v Hořicích NZZ

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: