Seboroická keratoza

  • Dotaz od: seboroická keratoza
  • Publikováno: 25.8.2009
  • uLékaře.cz

Co to vlastně je? Je nebezpečí opakování? Mám to na nose, vyříznou mi to. Mezi zákrokem a vyndání stehů bude 10 dní. Budu moci v té době normálně pracovat?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je to druh kožní změny, přesněji ostře ohraničená ploška, světle až tmavě hnědá, někdy s jemnými šupinkami. Vzniká na nekrytých partiích těla. Pigmentace se nemění po expozici UV zářením. Z tohoto projevu se nevyvíjí maligní melanom. Po vyříznutí se na přesné instrukce ptejte operatera, s největší pravděpodobností pracovat budete moci. Pravděpodobnost opakování vám ale nikdo nevyčíslí. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: