Sectio caesarea

Prvni tehotenstvi v srpnu 2013 bylo ukonceno sc (nepostupujici porod),druhe v dubnu 2015 taktez (nebyl doporucen prirozeny porod z duvodu kratke doby mezi 1. a 2.porodem). Nyni jsem tehotna s datem porodu v dubnu 2017. Prosim Vas o informaci,zdali jsou a pokud ano,tak jaka rizika spojena se tretim tehotenstvim po 2 predchozich ukoncenych sc. Zaroven by mne zajimalo,jaka forma porodu zrejme bude preferovana ze strany porodniku. Dekuji.

Odpověď odborníka:

Pokud máte dobře provedený Císařský řez a nemáte velké jizvy, tak riziko v těhotenství je stejné, jako při každém jiném těhotenství. Problémem bývá jizva v děloze, kde se může jednak více zadržovat placenta, jednak stahy dělohy při těhotenství nemusí být plynulé, proto z 90% budou porodníci preferovat opět Císařský řez. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: