Sekrece z prsou

7 let jsem po celkové TTE užíván Letrox 125 a antidepresiva Olwexya.Poslední 3 měsíce mám problém s prsy.Jsou nalitá,bolí a mám výtok z obou zelený a někdy mléčný výtok.Byla jsem v prsní poradně vzali mi vzorky sekretu a čekám na výsledky.Paní doktorka říkala že pak podstoupím endokrinologické vyšetření. Mám z toho obavu co znamená to vyšetření? Ještě jeden dotaz mám dost často mi jakoby přeskočí asi srdce v krku nebo hrudníku.Veškeré interní testy mám v pořádku pan doktor říká že to bývá u štítné žlázy. Je to velmi nepříjemné,vždy se vylekám.Mám problémy s krční i hrudní páteří mám v krční vyhřezlé 2 plotýnky.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

V tomto případě jde o to, že pokud dopadne dobře všechno na mammologii (vyšetření sekretu), pak je potřeba vyšetřit hormon prolaktin (z krve). Jde o hormon, který je normálně odpovědný za tvorbu a sekreci mléka během kojení. Jeho zvýšená produkce ale může nastat za mnoha dalších okolností - např. při užívání některých léků. K takovým lékům patrí i Olwexya, jakožto i mnoho dalších psychiatrických léků. Určitě se ale dá po domluvě s psychiatrem najít o lék bez tohoto účinku. Uvidíte ale, jak dopadnou všechna vyšetření, ať nepředbíháme.
Co se týče pocitu abnormálního srdečního rytmu, tomu se říká palpitace. Ano, může to souviset se štítnou žlázou, ale spíše v případě, že její funkce není v pořádku. Za předpokladu, že je dobře nastavena dávka Letroxu, myslím, že půjde spíše o projev stresový, nebo opět vedlejší účinek Olwexye. Pokud je v pořádku interní vyšetření, nemusíte se znepokojovat.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: