Selhání antikoncepce

Užívám hormonální antikoncepci Sunya. Obvykle si beru prášek v jedenáct hodin večer, ale jeden den jsem si ho vzala už v osm hodin večer (byl to 14. prášek v platíčku). K ránu jsem pak měla pohlavní styk. Mohlo dřívější užití ovlivnit účinnost antikoncepce? Můžu se bát selhání antikoncepce? Nebo měla bych se dál chránit ještě nějak jinak (zajímá mě, jestli budu plně chráněná během sedmidenní pauzy)? Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Marie,
pokud jste žádnou tabletu nevynechala a pouze jste ji brala v rozdílnou hodinu, obávat se nemusíte. Pokud budete HA užívat předepsaným způsobem, jste chráněna před otěhotněním i v 7 -denní pauze bez užívání tablet.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: