Selhání antikoncepce

Dobrý den, včera jsem na Vás měla tento dotaz: "Dobrý den, měla bych na Vás dotaz ohledně selhání antikoncepce po průjmu. Včera 28.9. jsem měla průjem po 13 hodinách ode vzetí antikoncepce (jsem v 1.týdnu užívání antikoncepce Chloe) a dnes po 4 hodinách ode vzetí antikoncepce jsem měla jednorázový průjem opět. Měla bych se chránit i jinak? popřípadě jak dlouho?A nebo byl prášek již vstřebán? děkuji za odpověď" Vaše odpověď: "Dobrý den, jedna řidší stolice denně neznamená, že máte průjem. Pokud je to právě tak, není nutná antikoncepční ochrana navíc." Zajímalo by mě ještě to, pokud se opravdu 28.9. jednalo o klasický průjem s bolestmi břicha a byl velmi řídký, mám se alespon týden chránit i jinak? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 13 hodin je zcela dostatečná doba na vstřebání tabletky, tedy není třeba používat další antikoncepční metodu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: