Senná rýma - odstranění nosních mandlí

Dobrý den, prosím o radu. Je mi 20 (v září 21) a zhruba v 9 letech mi byla zjištěna senná rýma vč. alergie, užívala jsem myslím 6 let francouzskou vakcínu, ovšem bez žádného zlepšení, nyní chodím 4. rokem na injekční vakcínu, nejdříve jsem chodila každý týden, nyní už jenom jedenkrát za 4 - 6 týdnů. Po 3 letech jsem si myslela, že vakcína pomohla, ovšem letos jsem opačného domnění. Od května až do dnešního dne mi skoro každý den (8 z 10 dnů) teče z očí, kýchám, mám rýmu, špatně se mi dýchá a léky nezabírají veškeré žádné. Včera jsem byla na další vakcíně, ale byla tam jiná paní doktorka, která si jen odskočila, aby mi injekci píchla, tak jsem se ji nestihla zeptat. Letos je to nejhorší období od té doby, co mi alergii zjistili. Jsem alergická na směs trav, kočičí srst, prach. Tak jsem se chtěla zeptat, jestli by aspoň na tu rýmu nepomohlo odstranění nosních mandlí. Nebo čím by se daly příznaky alergie zmírnit, mám vyzkoušeny snad všechny léky, včetně sprejů a léků, ale nic nepomáhá. Užívám Diskus Seretide 2x 1 vdech, ráno Xyzal a do nosu mám sprej Alergodil. Nebo počkat tu dobu, než budu končit s vakcínou, že mi opravdu pomůže? předem děkuji za odpověď, Nováková

Odpověď odborníka:

Dobrý den, určitě odstarěnní nosních mandlí by enpomohlo. Léčba alergenovou imunoterapií, u každého pacienta pomůže jinak, nevím složení vakcíny, nemusela obsahovat všchny alergeny, na které alergii máte. Uričitě by se měl najít nějaký lék, který vy Vám vyhovovalm, event. lze zkusit vyšší dávkování, než je běžné.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: