Septoplastika

Dobrý den, jsem třetí den po operaci nosní přepážky a byl jsem dnes propuštěn z nemocnice, odkud jsem odcházel s průchodným nosem. Během pár hodin doma se mi ovšem i přes stálé užívání Vincentky a Sanorinu emulze jedna nosní dírka znovu ucpala. Špatně se mi dýchá vzhledem jen k částečné průchodnosti té druhé a zároveň pociťuji mírnou bolest hlavy a tlak v uších. Chtěl bych se zeptat jestli je to normální a jestli se jedná o otok nebo něco jiného. Díky

Odpověď odborníka:

Dobrý den, průchodnost nosní po septoplastice se plně obnovuje po oplasknutí pooperačních otoků tj. cca do týdne.Pooperační průběh se však může zkomplikovat !! Zde bych uvedl hlavně absces nebo haematom s příznaky,které uvádíte!!Raději zajděte za vaším operatérem a zkonsultujte stav!!

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: